Beoordeel ook!

Conelgro

Regio: Waardenburg Schrijf een beoordeling

Beoordeling

Rapportcijfer: 9

Beoordelingen: 4
Werkplek
Sfeer en cultuur
Groei en ontwikkeling
Waardering
Salaris en extra’s
Werk en privé


Uit onderzoek in 2012 is gebleken dat slechts 13% van de Nederlanders hun werk en privé balans goed op orde heeft. Voor mensen met een baan én kinderen ligt dit percentage nog lager. Als de balans niet goed is, levert dit stress en frustratie op en dat gaat al snel ten koste van of je werk of je privé situatie. Zeker in economisch moeilijke tijden, als er op je werk steeds meer van je gevraagd wordt, is het lastig om goed de balans te houden tussen werk en privé. Conelgro medewerkers geven op deze pagina inzage in hoe zij de werk en privé balans bij Conelgro ervaren. Tevens vind je op deze pagina meer informatie over wat jij kunt doen om deze goed te houden.

Regelingen werk en privé Conelgro

Regelingen bij het bedrijf kunnen je helpen bij het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Conelgro kan bijvoorbeeld regelingen opstellen over het flexibel indelen van je werktijd, de mogelijkheid om thuis te werken en allerlei vormen van verlof. Ook zijn mogelijkheden om betaald of onbetaald verlof op te nemen belangrijk bij het combineren van werk en privé. Conelgro kan je ook helpen door bijvoorbeeld het aanbieden van opleidingsmogelijkheden, (loopbaan)coaching of het instellen een vertrouwenspersoon binnen de organisatie. Overigens is de mate waarin aandacht wordt besteed aan de balans tussen werk en privé niet alleen afhankelijk van de regelingen, van belang is ook de cultuur (Conelgro medewerkers delen hun ervaringen over de cultuur). In sommige bedrijven gaat het namelijk alleen maar over hard werken en is er weinig ruimte voor privé.

Beïnvloeden werk en privé Conelgro

Natuurlijk moet je zelf ook moeite doen om de balans te houden. De volgende zaken kunnen je daarbij helpen. Stel jezelf de vraag  “Waar wil ik mijn tijd aan besteden?”. Als je voor jezelf weet wat je belangrijk vindt, kun je keuzes maken en prioriteiten stellen en dat is essentieel voor een gezonde balans tussen werk en privé. Praktische tips zijn het opstellen van een weekplanning waarin je aangeeft wanneer je tijd besteedt aan werk, gezin en ontspanning. Houd je aan deze planning! Verdeel je werk voor die week in dingen die je ‘moet’ doen, dingen die je ‘zou moeten’ doen en dingen die je ‘kan’ doen. Het eerste stapeltje heeft prioriteit, de rest doe je als je tijd over hebt. Bekijk na werktijd niet meer je zakelijke e-mail en luister ook je voicemail niet af, dat kan morgen weer. En natuurlijk communiceer met je werkgever en het thuisfront, zit je ergens mee praat daar dan over!